Tussentijdse toets

Als je rijlessen aan het volgen bent en je graag zo goed mogelijk wilt voorbereiden op het praktijkexamen , kun je je rijschool een tussentijdse toets laten inplannen. Wat houdt een tussentijdse toets precies in? En waarom zou je er gebruik van maken? Op Rijscholenvergelijker.nl kom je erachter, lees je meer tips over het halen van je rijbewijs én vraag je gratis informatie aan bij rijscholen in je eigen omgeving!

Praktijk examen voorbereiden

De tussentijdse toets is een toets die min of meer dient als generale repetitie voor je praktijkexamen. Zo kun je vast wennen aan de omstandigheden en wordt de spanning voor het examen grotendeels weggehaald. Leerlingen die eerst deelnemen aan de tussentijdse toets en pas daarna op gaan voor hun examen, hebben een grotere slagingskans dan de overige kandidaten. Je rij-instructeur rijdt gewoon met je mee, dus na afloop kunnen jullie samen bespreken waaraan er nog moet worden gewerkt. Bovendien kun je met een tussentijdse toets alvast de bijzondere manoeuvres afsluiten, zodat je hier in ieder geval niet meer op hoeft te letten tijdens je examen. Meestal wordt de toets afgenomen na ongeveer driekwart van je rijlessen.

Gratis informatie

Aan een tussentijdse toets zijn weliswaar kosten verbonden; je vergroot er wel de kans mee dat je meteen slaagt voor je examen. Je kunt er dus uiteindelijk tijd mee winnen en euro’s mee besparen. Zo is het ook met rijscholen: bij de school met het laagste tarief ben je uiteindelijk lang niet altijd het minste kwijt. Vraag vandaag nog informatie aan van verschillende rijscholen in je eigen omgeving, kies voor de beste optie en houd uiteindelijk tot honderden euro’s over door snel je rijbewijs in de wacht te slepen!