CBR

Het CBR heeft een wettelijke taak: personen toelaten tot het verkeer en bijdragen aan de verkeersveiligheid. De organisatie is dan ook verantwoordelijk voor de theorie- en praktijkexamens waarmee je in het bezit kunt komen van je rijbewijs. Het CBR voert deze examens niet alleen uit, maar stelt ook de exameneisen en -reglementen op. Bovendien worden rijvaardigheidsbewijzen en geneeskundige verklaringen door het CBR verstrekt.

Het CBR en je rijbewijs

Wat moet er allemaal gebeuren voordat je je rijbewijs kunt ophalen bij het gemeentehuis en welke rol speelt het CBR hierin? In de eerste plaats zul je contact op moeten nemen met rijscholen bij jou in de buurt. Je doet er verstandig aan om je goed te verdiepen in deze rijscholen en te kiezen voor de school waarbij je denkt het snelst en voordeligst je rijbewijs te kunnen halen. Dat heeft niet alleen met het uurtarief te maken, maar ook bijvoorbeeld met het slagingspercentage en het gemiddeld aantal lesuren dat kandidaten nodig hebben bij de betreffende rijschool. Daarna koop je meteen een theorie-examenkaart bij het CBR of je rijschool en zorg je voor een afschrift van je persoonsgegevens bij het gemeentehuis, zodat je snel je theorie-examen kunt afleggen. Zolang je niet bent geslaagd voor je theorie-examen, kun je immers ook niet beginnen aan het praktijkexamen. Als je graag theorielessen wilt volgen bij je rijschool, informeer je van tevoren al naar de mogelijkheden en kosten. Tijdens de rijlessen koop je een eigen verklaring bij de rijschool, het CBR of de gemeente, die je nodig hebt voor het praktijkexamen. Wanneer je geslaagd bent voor je examen, kun je met de verklaringen van het CBR naar het gemeentehuis en je rijbewijs aanvragen. Veel succes!

Gratis offertes

Een goede rijschool bereidt je snel en succesvol voor op het praktijkexamen (en eventueel het theorie-examen) van het CBR. Kies dus niet voor de eerste de beste rijschool, maar vergelijk gratis offertes van verschillende rijscholen in je omgeving via Rijscholenvergelijker.nl en laat je goed informeren!