2toDrive

In november 2011 is het project 2toDrive van start gegaan. Dankzij 2toDrive kun je al vanaf 16,5 jaar beginnen met je rijlessen en rijexamen doen op je zeventiende. Tot je achttiende verjaardag mag je alleen nog onder begeleiding achter het stuur, maar vanaf de dag dat je achttien bent kun je zelfstandig de weg op. Het doel van 2toDrive, een project naar Duits voorbeeld, is om jonge chauffeurs eerst geleidelijk ervaring op te laten doen aan de hand van een begeleider om op die manier het aantal ongelukken en boetes onder jongeren te laten afnemen.

2toDrive: de regels

Wat zijn de regels van 2toDrive precies?

  • Als je 16 jaar bent, mag je je theorie-examen al afleggen.
  • Vanaf 16,5 jaar kun je beginnen met je rijlessen bij een rijschool.
  • Op je zeventiende mag je praktijkexamen doen.
  • Als je geslaagd bent voor zowel je theorie- als je praktijkexamen, mag je volgens de regels van 2toDrive tot je achttiende onder begeleiding autorijden.
  • Vanaf je achttiende mag je zonder begeleiding de weg op.

Het mooie van 2toDrive is dat je beter en langer wordt voorbereid op het moment dat je zelfstandig de weg op gaat, maar toch eerder je rijbewijs kunt behalen. Je kiest bovendien zelf je begeleider(s).

Rijschool zoeken?

Ben je jonger dan achttien en wil je graag beginnen met je rijlessen? 2toDrive biedt je die mogelijkheid! Daarnaast kun je op Rijscholenvergelijker.nl terecht voor de beste rijscholen in je eigen omgeving. Of je nu een rijschool in Amsterdam zoekt of op zoek bent naar een rijschool in Groningen en omstreken: wij zorgen ervoor dat de rijscholen in jouw regio de volgende dag al contact opnemen als je je gegevens achterlaat op de website. Kies voor de beste rijschool en doe mee aan 2toDrive!